Tro

Jeg sto og ba på et møte i går kveld, og da slo en tanke ned i meg som lyn fra klar himmel: hvorfor er det ikke en trosside klar på terjus.com? Eller en Jesus-side? Da innså jeg at det var lenger fra tanke til handling for å få en slik side på lufta, framfor en side om musikk eller løping. Men nå er den her! Her kommer en samling av små og store tanker. Tanker og ideer jeg håper er gitt av Gud.

———-

Et vitnesbyrd fra januar 2013

En skulle tro at jeg bare opplever trosrelaterte ting i januar, men det er ikke helt slik. En kan ikke skrive om alt, for da hadde det blitt for mange sider å lese. Dette er derimot en av de bedre for de som tror. Sikkert en skikkelig «dårskap» for de som ikke tror:-)

En av de ansatte kom rimelig fortvilet inn på kontoret mitt på jobb. Han hadde sittet hele dagen og laget noen dokumenter som skulle brukes samme kveld. Han fortalte at da han skulle flytte dem over på fellesområdet, så kom to filer dit. De øvrige filene han flyttet i samme jobben dukket ikke opp på fellesområdet, men de var heller ikke igjen på PCen hans.

Jeg hadde det forsåvidt travelt, så jeg ba en stille bønn om at Gud måtte finne igjen de filene. Naturlig reaksjon når er et menneske og har det travelt, men jeg har opplevd før at Gud ikke bare er legenes lege, Han kan være IT-sjefenes IT-sjef også.

Jeg logget meg bare inn på serveren med min kollega hengende over skulderen. Jeg klikket på linken til området, så utbryter mannen oppå skulderen min: «en-to-tre-fire-fem-seks-sju… Der ER jo filene! Hva gjorde du?» Jeg svarte som sant var: «Vet ikke jeg. Jeg logget meg bare inn for å se. Du så jo på hele tiden. Gå og sjekk på din PC da vel.»

Vi småjogget bort til kontorlandskapet deres, og kikket på pcen hans. Han hadde forlatt PCen med fellesmappa åpen, og der var plutselig filene på plass! Jeg prøvde å skjule at jeg var like forbauset som han, og sa noe om at Gud kan gjøre mirakler.

Moralen? Tja, var det en digital tilfeldighet? Eller var det en av Guds små mirakler Han gjør for å skape tro? For meg er det siste minst like lett å tro på som det første. Og da er det bare en jobb jeg skal passe på å gjøre: sørge for at æren havner der den hører hjemme…

———-

Et vitnesbyrd fra januar 2012

Det er ofte små ting som endrer på ting. Noen vil jo si at det er tilfeldigheter, og kanskje er det det, men av og til er tilfeldighetene så overveldende “tilfeldig” at en må begynne å lure.

Jeg har ikke spilt lovsang på nesten to og et halv år. Jovisst har jeg tatt trommene når de har manglet trommis, men jeg har ikke lovsynget eller lovspilt, hvis du skjønner hva jeg mener. Nå rett etter jul tenkte jeg at nå må det bli en forandring på dette. Nå må jeg begynne med lovsang igjen, slik det skal være. Så jeg pakket fram min gamle roundback som ikke hadde blitt brukt siden vi avsluttet et lovsangsprosjekt i 2009.

Jeg ble kontaktet av en person som var med i det prosjektet i 2009. Vedkommende fortalte meg at hun ikke hadde deltatt i lovsang siden det, men at hun følte et stort behov for å komme inn i noe slikt igjen, og hun lurte på om jeg ville være med på et nytt prosjekt! Det er da det blir naturlig å klø seg litt i hodet, og begynne å le…

Gud er fortsatt stor! Og Han har ingen problemer med å gi ideer og koble sammen menneskene Han har gitt ideene. Salme 115:3 hopper fram: “Vår Gud er jo i himmelen. Alt det Han vil, det gjør Han!

————————————–

Billett_til_himmelen – den korteste veianvisning til himmelen noen har skrevet! Laget for at folk som ikke liker å lese mye, eller liker at ting skal ha en viss logikk kan føle seg hjemme.

Det_er_rart

Gud_eksisterer – interessant apropos til alle dem som er overbevist om at Gud ikke eksisterer, eller er overbevist om at Gud tillater lidelse og plager fordi Han har «lyst» (NB! På engelsk)